Русия изпраща извънредна допълнителна помощ в Новорусия

Извънредната допълнителна колона на МИС на Русия потегли към Донбас, съобщи заместник-ръководителят на Националния център за управление на кризисните ситуации към МИС на РФ Олег Воронов.

„Тя напусна Донския спасителен център на МИС и пътува към границата“, каза той. Над 50 автомобила превозват в Донецка и Луганска области повече от 250 тона хранителни продукти, строителни материали и материали за осигуряването на посевите.

„Преди границата колоната ще се раздели на две: едната ще потегли към пропускателния пункт „Матеев Курган“ и след митническите процедури ще тръгне към Донецк, а другата ще премине през митническо оформление на пропускателния пункт „Донецк“, откъдето ще се отправи към Луганск“, разказа Воронов. Той уточни, че в двата региона ще бъде доставено еднакво количество помощи.

Тази колона с хуманитарна помощ бе оперативно сформирана заради сложната ситуация в Донбас, свързана с началото на посевната кампания и огромните разрушения в населените места, където не достигат строителни материали.