Русия изпраща жертвите от авиокатастрофата на Ту-154: Поклон!

Днес Русия изпраща жертвите от трагедията на разбилият се над Черно море самолет Ту-154. Трагедия, която разплака целия свят и отнесе живота на 92 души- млади, талантливи, цветът и гордост на нацията.

На 25 декември 2016 самолетът Ту-154 претърпя крушение в Черно море, минути след излитането си от летището в град Адлер.

В самолета пътуващ за Сирия — легендарния хор на армията » Александров», знаменитата Елизавета Глинка, известна като доктор Лиза, бившия началник на комитета по култура на Санкт Петербург, началникът на управление на културата на министерството на отбраната Антон Губанков, журналисти от » Первый канал России», НТВ, «Звезда»- хора, отправили се в полет, за да дадат частичка радост на военнослужещите в Сирия и да ги поздравят за нова година..но уви…

Русия изпраща с болка героите си, защото трагичната загуба сполетяла тези «миротворци» отдали се на мисията да бъдат хора до последния си дъх, ще остане завинаги в паметта на хората.

 

 

 

 

 

Общо три траурни процесии ще бъдат проведени в Русия по изпращането на загиналите в последния им път, граждански панихади се отслужват в храмовете на Русия.По молба на близките, загиналите ще бъдат погребани в различни гробища.

Във военния мемориален гробищен парк, да отдадат почит към паметта на загиналите се събраха роднини, близки, колеги, граждани, министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу и представители на ръководството на военното министерство.

Военен салют, молебен за упокой и шествие от венци-  един от венците лично  от президента Владимир Путин.

Светла памет! Поклон!

Ансамбълът за песни и танци на Руската армия „А. В. Александров“ е един от най-известните мъжки хорове в света. Създаден е през 1928 г. под ръководството на преподавателя от Московската консерватория Александър Александров и до днес носи неговото име.

Това е най-големият военен художествен колектив в Русия.

Първата му публична изява е на 12 октомври 1928 г. в Централния дом на Червената армия.
През годините на Втората световна война ансамбълът на Александров прави над 1500 концерта пред армията на СССР. Колективът прави още концерти в райони на бойни действия в Афганистан,Югославия, Приднестровието, Таджикистан, Чеченската република и днес трябваше да е в освободена от Русия Сирия.
Гастролирал е в над 70 страни по света – включително в България.
През 2005 г. ансамбълът взема участие в тържествата, посветени на 60-годишнината от освобождението на концентрационния лагер „Освиенцим“.
През 1978 г. получава най-високата професионална атестация в СССР и е обявен за академичен ансамбъл.
В настоящия му състав влизат общо 86 души, сред тях – 9 солисти, 64 певци в мъжкия ход, 38 души оркестър и 35 души смесена танцувална група.
Самолетът е презаредил гориво в Сочи и след като излита, 2 минути по-късно пада в Черно море. Вокалистът се е спасил, защото снощи му се родило внуче и той не се качил на самолета.
«Това е страшна трагедия! Дори да се намерят виновни, хората няма да се върнат. Загинаха изключителни артисти. Смятам, че трябва да бъде осигурена 100% безопасност за артистите, които отиват в горещите точки на света.» Това каза за РИА Новости известната руска артистка Елена Щербакова във връзка със самолетната катастрофа на Ту-154, на борда, на който са пътували певците от ансамбъл А. В. Александров.
«Това е страшна мъка. Загина „цвета“ на ансамбъла. Най-добрите солисти, целият хор. Дядо ми казваше: „Няма хор – няма ансамбъл.“ Загинаха най-добрите. Много пътуваха, по целия свят, а загинаха в Русия.», заяви внукът на основателя на ансамбъла Евгений Александров пред музикалното издание „Медуза“. «Идеята да се изпратят артистите в Сирия е престъпна. Спечелихме си вечен враг и той ще ни отмъсти за стореното… Страдат нашите хора. Кога политиците ще започнат да мислят с ГЛАВАТА си?», пише в свой коментар в руското издание „Аргументы и факты“ Татяна Сосновская. По последни данни на борда на самолета е имало 64 артисти от ансамбъла. Съвременният състав на ансамбъл „А. В. Александров“ начисляваше 186 души – девет солисти, мъжки хор (64 души), оркестър (38 души), смесена танцова група (35 души). Ансамбълът редовно изнасяше концерти във военните поделения, части и подразделения на руската армия. Често е посещавал райони на военни действия – Афганистан, Югославия, Таджикистанаа, Чечня. Ансамбълът е обиколил цяла Русия и над 70 страни. През 2004 година изнася концерт във Ватикана пред Йоан Павел II. През 2007 година се състои първият в историята концерт на руски ансамбъл в щаб-квартирата на НАТО. „Александровците“ изпълняват пред служителите на Алианса и дипломатите песента „Священная война.“

 

Източник:  News Front.