Русия забрани вноса на сокове от Украйна

Руската Федерална служба по защита на потребителите (Роспотребнадзор) забрани вноса на сокове от Украйна, съобщи РИА Новости. Соковете от Украйна включват и такива, предназначени за детски плодови напитки.

Причината за забраната е, че продукцията не е преминала през държавната регистрация за съответствие с техническите регулации в митническия съюз. При това, на етикетите на продукцията е имало единен знак за пласиране на пазарите на държавите-членки на Митническия съюз.

„Украинските сокове не се преминали през държавна регистрация за съответствие с техническите регулации в митническия съюз“, заявиха от руската Федерална служба по защита на потребителите.

Русия вече обяви миналата седмица, че ограничава вноса на украински млечни продукти с аргумента, че те съдържали следи от антибиотици и бактерии. Руските власти забраниха от началото на юли и вноса на растителни продукти от Украйна в ръчния багаж, основния багаж и колетите за Русия, както и на украински картофи заради нашествието на вредни инсекти.