Русия е възмутена от действията на Десен сектор в източна Украйна

МнВР на Русия е възмутено от беззаконието, което цари в източната част на Украйна поради  действията на екстремистите от така наречения „Десен сектор”, който действа при пълната подкрепа на новите власти в Киев. Това съобщение излезе на официалния сайт на министерството на външните работи на Русия.

„Украинските власти при пълно нарушение на всички налични двустранни споразумения, не допускат руски граждани на територията на Украйна, поставяйки бариера в митническото двустранно сътрудничество.  Изненадващо е засраменото мълчание на нашите западни партньори, организации за правата на човека и чуждестранни медии. Възниква въпрос: Къде е онази прословута обективност и принадлежност на демокрацията, за които толкова се тръби?”

Напомняме, в събота на 8 март, в Харков неизвестни хора с маски, откриха стрелба от огнестрелно оръжие по мирни проруски протестиращи. В резултат на нападението са пострадали няколко човека, няколко от тях простреляни.

Милицията в Днепропетровск задържа седем руски журналиста, обяснявайки действията си  с това, че задържаните се интересували само от кадри на определени провокации. С една дума – „свободата на медиите и техните действия са в кавички”, отбелязва се в съобщението на руското МнВР.