Русия достави хуманитарна помощ за 65 семейства с руски произход в Алепо

Руски военни доставиха в Алепо хуманитарна помощ за 65 семейства с руски произход, съобщи пред журналисти представителят на руския Център за примиряване на враждуващите страни в Сирия полковник Юрий Володченко, предаде ТАСС.

Рускоговорящите жители на Алепо са получили индивидуални пакети, включващи рибни и месни консерви, захар, брашно, чай и зърнени храни. За децата руските военни са доставили и сладки – вафли, бисквити и бонбони. Хуманитарната акция се е провела в сградата на руското консулство, което прекратило работа през 2013 г.

„Днес представителите на Центъра за примиряване на враждуващите страни доставиха от Хмеймим в Алепо поредната партида хуманитарна помощ за сирийските граждани с руски произход. Предоставяме тази помощ на хората, които имат остра нужда от нея“, каза Володченко.

Той отбеляза, че хуманитарната подкрепа от страна на Русия там наистина е необходима. От началото на конфликта в Сирия много хора са изгубили не само работата си, но и покрива над главата си, а терористите продължават да обстрелват града, независимо от действащия режим на прекратяване на огъня.

„Ние разговаряме с тях, разбираме какви са проблемите им и се опитваме да помогнем. Центърът за примиряване за тях е като спасение. Те се чувстват по-уверени“, добави полковникът.