Русеф: Благодарна съм на Русия за БРИКС

„Благодарение на усилията, положени по време на председателството на Русия в БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) междуправителственото сътрудничество в съответните секторни министерства сред петте страни в групата ще бъдат разширени“.

Това заяви президентът на Бразилия Дилма Русеф в интервю за „ТАСС“ в навечерието срещата на върха на страните от БРИКС в Уфа. Държавният глава отбеляза, че днес това сътрудничество „покрива 30 области, като например селското стопанство, здравеопазването, науката, технологиите и иновациите, заетостта“. „Благодарение на усилията, положени по време на председателството на Русия в страните от БРИКС, този списък ще бъде разширен“, каза Русеф.

Според президента дейностите на страните от БРИКС „не се ограничават само до инициативата на междуправителствено равнище“. „Ние също така подкрепяме участието на гражданското общество чрез академични и бизнес форуми, благодарение на новите инициативи като Европейския младежки форум и Форума на гражданското общество на страните от БРИКС. Ние ще укрепим връзките, които излизат извън правителствените инициативи“, отбеляза Русеф./Bgnes.com