Родните ни курорти все по-популярни сред руснаците

Популярността на българските морски курорти сред руснаците е нараснала от края на юни с 44%. Това сочат данни от проучване на пазара на летни почивки от началото на юли на Aviasales, предаде РИА Новости. Една от причините за ръста на интереса е студеното лято в Русия, което кара руснаците да търсят топлина по южните страни. Другите са относителното стабилизиране на курса на рублата и на цените на билетите за самолет.

Страната ни е трета по ръст на търсенията на резервациите в последния момент. Пред нас са ОАЕ – с 52% увеличение на запитванията и Грузия – с 47%. След България са Испания и Гърция – с по 42 на сто, Италия – с 37% и Израел – с 31 на сто.

Проучването сочи още, че освен нарастването на резервациите в последния момент, нагоре вървят и кратките почивки до 4-5 дни. За късите турове руснаците избират освен своите курорти в Крим, Сочи и Анапа и близки дестинации в чужбина – най-вече Бургас, Ереван (Армения), Тбилиси (Грузия) и някои малко по-далечни като Барселона.

По информация на Лента.ру търсенето на билети за редовните и чартърните полети до Бургас, Истанбул и Ереван през юни се е увеличило двойно.

По данни на Интернет-сайта за резервация на туристически пакети Onlinetours.ru при запазването на хотели за нощувка в последната минута 40% от руснаците са избрали да почиват в България, Кипър, Тайланд, Тунис, Доминика и Малдивите. Най-голям е интересът към Турция – 32%.

Източник:  standartnews.com