Рогозин: Санкции срещу Русия ще има винаги

Санкции срещу Русия в един или друг вид ще има винаги и трябва да спрем да обръщаме внимание на това, което говорят по тази тема на Запад, заяви руският вицепремиер Дмитрий Рогозин на заседание на президиума на държавната комисия по въпросите за развитие на Арктика в Мурманск, предаде РИА Новости.

„Налага се през цялото време да четем съобщения, че ЕС и САЩ разглеждат въпроса за сваляне на санкциите и те изведнъж автоматично ги удължават. Мисля, че трябва да изгубим интерес към всичко това. Трябва да спрем да се интересуваме от това какво говорят в Брюксел или Вашингтон по повод на санкциите. Трябва да се има предвид, че сега санкции срещу нас винаги ще има“, каза Рогозин.

Според него този аспект трябва да бъде взет под внимание и при реализирането на руската държавна програма за развитие на арктическите зони.

„Когато президентът Путин постави задачата за създаването на материална основа за националното самосъзнание, свободата и независимостта на страната във външните й работи, това винаги ще бъде съпровождано със съпротива от страна на водещите държави срещу Русия“, заяви още руският вицепремиер, като добави, че „в един или друг вид санкции ще има винаги“, а Русия трябва да бъде силна и да се бори срещу тях.