Рекорден брой представления по случай 50-годишнината  на Държавния Балет на лед „Санкт Петербург“

На 9 декември предстои да видим спектакъла „Лешникотрошачката“ в зала 1 на НДК

 С изключителна посещаемост и вълни от бляскави овации преминават честванията по случай 50-годишнината от основаването на Държавния балет на лед „Санкт Петербург“, който предстои да видим отново и у нас на 9 декември в НДК  с класиката на Чайковски „Лешникотрошачката“.

NUTCRACKER Щелкунчик (17)

Създадена през 1967 година от авторитетния руски хореограф Константин Боярски,  тази година трупата изнася рекордна серия от юбилейни представления в Китай, Франция, Чехия, Италия, Хърватска, Сърбия, България, Близкия Изток и Южна Америка. С безупречен професионализъм и виртуозна лекота трупата на руските фигуристи-шампиони, под вещото ръководство на уважавания руски диригент Лео Коркин гастролира с пълния си репортоар, включващ класически шедьоври „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“, „Ромео и Жулиета“ и „Лепникотрошачката“.

Всички тях българската публика вече имаше честта да види последователно през последните няколко години и към всички тях интересът бе огромен –  и четирите спектакъла бяха разпродадени седмици преди да бъдат играни на сцена.

NUTCRACKER Щелкунчик (12)

И тази година не прави изключение – почти половината от местата за „Лешникотрошачката“ на 8 декември вече са заети. Организаторите от АРТ БГ препоръчват ценителите на театралното и танцовото изкуство да закупят своите места в зала 1 на НДК онлайн, като по този начин най-бързо и лесно могат да си подсигурят най-добра видимост към сцената. Билети могат да бъдат закупени и от Билетен център НДК и всички оторизирани каси на Eventim.

На 9 декември, в навършилия тази година 125 години спектакъл „Лешникотрошачката“,  изяществото на фигурното пързаляне ще се разгърне в цялата си прелест върху специално  заледената за целта сцена на зала 1 на НДК. Магията ще оживее в изпълнение на „Руските господари на спорта“ – най-добрите фигуристи на Русия, постигнали върхови постижения в най-престижните световни състезания по фигурно пързаляне.

Билетите за „Лешникотрошачката“ са на цени между 40 и 60 лв и ВИП места за 80 лв.