Рейтингът на Путин продължава да държи историческия максимум от 72 %

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин продължава да държи историческия максимум от 72 %. Това показват данните от проучването, публикувано от Фонд „Обществено мнение” (ФОМ), предаде ТАСС.

Допитването е проведено в периода 8-9 ноември в 64 обекта на Руската федерация, като в него са участвали 3 хил. души.

На въпрос, за кого биха гласували, ако президентските избори бяха насрочени за идната неделя, 72 на сто от допитаните посочиха Путин. На второ място, с 5 на сто следва лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски, а на трето с 4 % е председателят на ЦК КПРФ Генадий Зюганов.

Проучването показва, че електоралният рейтинг на Путин през последните месеци достига максималните нива. През периода от август до октомври  той и 70 %, а по данни на допитване от 2 ноември той е 72 на сто.

Степента на доверие към руския държавен глава също е на стабилно високо ниво – 84 %. На въпрос към руските граждани за това, дали имат доверие на президента, 46 на сто от допитаните отговориха, че „по-скоро се доверяват”, а 38 на сто се доверяват напълно. Тези показатели на практика не се променят през последните месеци. Така например, през септември доверие към Путин изразиха 83 %, а през октомври  те вече са 84 %.