Рейтингът на Путин в Русия остава непоклатим

Дейността на президента Владимир Путин се посреща с одобрение от 82,2% от населението на Русия, а 53,6 на сто дават положителна оценка за дейността на министър-председателя Дмитрий Медведев. Това сочат данни от анкета на руския център ВЦИОМ, поместени днес на сайта му, предаде ТАСС и Дарикнюз

Рейтингът на Путин „е все така крайно висок“, при все че през септември незначително спадна от 85,3 на 82,2%. Малък спад се забелязва и в оценката за дейността на Медведев и на правителството, което получава по последни данни 58,7 на сто положителни отзиви.

Леко са нараснали от август до септември рейтингите на двете парламентарни камари – Държавната дума по последни данни получава 53,2 на сто, а Съветът на федерацията – 59,7% одобрение.
Данните за обществено доверие към политиците за септември сочат, че в тази класация с голяма преднина продължава да води президентът Путин с 50,6 на сто. Следват министърът на отбраната Сергей Шойгу с 15,8 и Дмитрий Медведев с 14,3 на сто.

Електоралният рейтинг на партията с мнозинство в парламента „Единна Русия“ достига 51 на сто. Рейтингът на либералдемократите е 9,2%, подкрепата за руските комунисти – 8,9%, за партията „Справедлива Русия“ – 5,5 на сто, допълва ВЦИОМ.