Рамзан Кадиров обяви Ходорковски за свой личен враг

Президентът на Чечения Рамзан Кадиров не остави без коментар яростните призиви на бившия олигарх Михаил Ходорковски към журналистите, да разпространяват карикатурите на пророк Мохамед, пише lifenews.

Кадиров осъди остро бившия шеф на ЮКОС Михаил Ходорковски за неговите призиви към журналистическата общественост във връзка с терористичния акт в Париж, да разпространява карикатурите на ислямския пророк Мохамед.

Рамзан Кадиров заяви, че Ходорковски в стремежа си да услужи на западните си господари, се превърна във враг на всички мюсюлмани, а най-вече в личен враг на чеченския президент.

„Докато френските власти са заети с разследването и предприемането на мерки за сигурност, които биха предотвратили напрегнатата ситуация в бъдеще, Ходорковски настоя всички журналисти по света да повторят опита на парижкото издание и да разпространят карикатурите.Тези призиви не са приети добре сред по-голямата част от хората, които са чели тези материали. Със своите безмозъчни действия Ходорковски се самообрече. Той сам се обяви за враг на мюсюлманите в целия свят, а значи и за мой личен враг“, написа на страницата си в Instagrame чеченският президент.

По думите на Кадиров, в Швейцария, където пребивава сега Михаил Ходорковски след като бе освободен от затвора, живеят хиляди законопослушни граждани, „които ще поискат сметката на този престъпник-беглец“ и „разплащането ще бъде категорично и чувствително“.

На 7 януари, след нападението като терористи нападнаха редакцията на сатирично издание Charlie Hebdo в Париж и убиха 12 души, Михаил Ходорковски написа в своя Туитър, че всички издания в света трябва да последват примера на френските карикатуристи и да публикуват още на 8 януари не трябва да има издание без карикатури на пророка.