Радев: Даниел Митов с автомат ли ще освобождава Крим?

„Нека г-н Митов да си отговори на въпроса: той уважава ли Хенри Кисинджър като дипломат – защото Кисинджър излезе със специална позиция, че Крим е особен случай. Той откъде ще си вади виза за Крим в момента – от Русия или Украйна? Естествено, че има нарушение на международното право. Но фактът е, че в момента над Крим се вее руски флаг. Каква ще е позицията на въпросния министър – ще хване автомата и ще отиде да освобождава Крим ли?“

Това попита кандидат-президентът Румен Радев по повод коментар на външния министър, който го обвини в студиото на БНТ, че е поддръжник на това Крим да остане руски, пише сайтът clubz.bg.

По повод атаките от страна на действащи министри, Радев отговори, че „тяхното печално реноме“ дори мобилизирало много хора да го подкрепят.

Разбира се, че съм за НАТО и ЕС, разбира се, че няма да стане отклонение от този път, декларира Румен Радев.

Според него това, че „няма да ходи в парламента да прави пазарлъци“, е гаранция, че не помага за ново правителство на ДПС и БСП.

По-рано през деня той каза, че неговите опоненти са обзети от паника след разгрома на първия тур в предаването „12+3“ по „Хоризонт“ на БНР.