Първи тунинг за Lada Vesta

Lada Vesta определено успя да привлече внимание с дизайна си, като сега руското ателие Verge Kit е готово с тунинг пакет за модела, който го прави още по-атрактивен и динамичен.

Verge Kit са разработили две доработки. Едната е по-умерена, докато другата залага на мащабен тунинг. И двата случая става въпрос за само оптични промени.

Първият пакет за Lada Vesta включва по-големи джанти, спойлер, черен покрив, различни брони, двойни ауспуси и фиксиран спойлер.

По-сериозната доработка надгражда с вентилиран капак, разширени арки на калниците, заден дифузьор, голямо задно крило, като демонстрира два контрастиращи цвята за екстериора.

Към момента няма яснота дали въпросните пакети ще се появят на пазара, тъй като цената им може да се окаже прекалено висока, споделя пред руското издание Steer Денис Понятов, главен дизайнер на Verge Kit.

„Второто ниво на доработка вероятно ще коства около 100 000 рубли (2326 лв), тъй като изисква поставянето на различно окачване. Подобна сума вероятно ще се окаже прекалено висока за собствениците на автомобил от ценовия клас на Vesta“, смята Понятов, като уточнява обаче, че вече е получил запитвания от страна на клиенти.

Към момента клиентите на Lada могат да поръчат за своята Vesta заводския пакет XV Line. Той коства около 670 лева, като включва спойлер, хромирани ауспуси и педали от неръждаема стомана, както и круиз контрол, камера за задно виждане, 7-инчов сензорен екран и навигация.

Очаква се пускането на версия на заводското ателие Lada Sport, която ще разполага със 150 к.с. и по-спортен външен вид – различни брони, прагове и джанти.

Най-достъпната версия на Lada Vesta има начална цена от около 14 500 лв. в Русия.

2016-02_jnk8SeY2FdovDbnadJ5Q 1455871885-d7d25a39d58cedd6e0b91048593bebf0

Източник: automedia.investor.bg