Първият концерт на руския ансамбъл „ПИР” в България се състоя н курортния град Сапарева баня

С първи концерт за страната в курортния град Сапарева баня започна голямото десетдневно турне в България на популярния в Русия и чужбина руски ансамбъл „ПИР”

С „Катюша „ и „Альоша”братушките превзеха сърцата на жителите на Сапарева Баня. Грандиозен концерт с танцони руски мелодии, частушки, лирични песни изнесе руският ансамбъл „ПИР” към руския Държавен академичен уралски народен хор

Децата на Сапарева баня бяха поканени на сцената от изпълнителкини Олга и Таняна, да акомпанират с музикални инструменти на популярна песен и също взеха участие в концерта. А любимецът на общинарите – котаракът Томи, с черта папионка се беше изпъчил на входа на залата да посреща публиката за концерта.

Изпълнителите Олга Ивина, Татяна Баланчук и Анатолий Фьодоров започнаха концерта с дълбок поклон към братушките от България. Те са дългогодишни известни изпълнители на руския Държавния академичен народен хор. Още с първите акорди на концерта цялата зала запя заедно с Олга, Татяна и Анатолий известните и любими руски популярни и народни песни, сред които „Катюша”, „Альоша” и др. Изпълнителите поздравиха публиката на Сапарева баня със специално научената за тях на български песен „Пътнико свиден” и разплакаха всички зрители в залата. Хората преглъщаха сълзите си. Концертът бе организиран от Национално Движение Русофили и от местната структура на Движението, начело с председателя на Общинската организация на Русофили и екскмет на общината Сашо Иванов и Теменужка Добрева, със съдействието на Община Сапарева Бана, общинско читалище ”Просветен лъч” към Общината и финансовата подкрепа на Общинската администрация, много фирми в курортния град, сред които, ЕТ ”КМ04 Михайл Павлов”, ЕТ ”Анна Янкова”, ЕТ ”Божидар Калфин”, ”Сима” ООД и др.Иванова. Екскметът инж. Сашо Иванов пристигна на концерта със съпругата си Силвия 15минути по-рано и стотици жители на града се поздравиха и ръкуваха сърдечно с него. Много бизнесмени, хотелиери, туристи гледаха концерта с руски песни. Сред зрителите бяха и съпругата и дъщеричката Ивайла на собственика на бензиостанция в трада Иво Кюртчийски. В атракция на концерта се превърна любимецът на общинската администрация – котаракът „Томи”, който с черната си папионка посрещна цялата публика на входа на залата, игра си с децата, влезе на концерта, качи се на сцената и бе прибран от любимката си Силвия Недялкова, в чиято прегръдка се размяука от щастие. На артистичното поведение на Томи се смя от сърце и екскметът Сашо Иванов. След концерта в Сапарева баня турнето на руската вокална група ще продължи в още девет български града – Трявна, Мездра, Свищов, Стражица, Габрово, Дряново, Летница, Червен бряг и Левски, съобщи предсесателят на русофилите на курортния град инж. Сашо Иванов. Голяма чест за Сапарева баня е, че турнето започна от нашия град.

P1230367

 

Децата на Сапарева Баня също взеха участие – анкопанираха с музикални инструменти на изпълнителите

 

 

 

 

 

P1230369

 

Председателят на Движение Русофили в курортния град – екскметът инж. Сашо Иванов, ръкопляска с голям ентусиазъм на всички песни

 

 

 

 

 

P1230360

 

Калина, Надя и Йорданка ръкопляскаха най-силно в залата и пяха заедно с изпълнителите

 

 

 

 

 

P1230369

 

Концерта изгледа и бившата зам.кметица Радка Георгиева

 

 

 

 

 

P1230329

 

Атракцията на концерта  бе котаракът с черна папионка Томи

 

 

 

 

 

P1230354P1230357

 

Националния руски флаг се развя на сцената с изпълнителите

 

 

 

 

 

P1230341

 

Съпругата на инж. Сашо Иванов Силвия гледа концерта с руското семейство от града на бизнесдамата Анна Николаевна Янкова

 

 

 

 

 

Петър Милев