Първият концерт на една от най-скъпоплатените руски изпълнители Елена Ваенга в България наближава с лятно настроение!

По покана на Музикално-продуцентска компания Жокер Медия, примата на руския шансон и смятаната за една от най-популярните днес руски певици Елена Ваенга ще представи най-доброто от своя репертоар и без съмнение ще разпали страстите в зала 1 на НДК на 7 юни, а зрителите ще се насладят на специфичния и глас и хитовите песни.
А ако някой все пак разпознае любима своя песен, то със сигурност тя ще е добре поднесена в забавен летен вариант, в унисон с настроението от концерта.Почетателите на звездата могат да прекарат незбравими моменти и на афтър парти, сред изискан лукс, което ще се заформи веднага след края на концерта в артистичната и предпочитана дестинация, притегателен център за културната общност в страната и сред столичния елит ROYAL PIANO CLUB –  НДК (срещу пилоните) за тематична „Руска вечер“. Танци, снимки, автографи,  впечатления  и много емоции  очакват присъстващите. Вечерта е спонсорирана от водка “Беленкая”.Елена Владимировна Хрульова, или както е по-известна с артистичния си псевдоним – Елена Ваенга е родена на 27 януари 1977 година в град Североморск, Мурманска област. И ако случайно си задавате въпроса „Откъде идва псевдонима на певицата?“, то с изненада ще научите, че е свързан именно с родния и град. „Ваенга“ е старото име на Североморск – до 18 април 1951 година, а идеята то да се превърне в псевдоним на певицата идва от нейната майка.

Елена Ваенга е певица, известна с уникалните си изпълнения на руски шансон, джаз, рок и военни песни. Тя е не само изпълнител, но и композитор, автор на повечето си песни, а дори и актриса! Първата си песен написва едва на 9 години, като скоро след това става победител в областен конкурс за млади композитори. И въпреки, че мечтае да стане актриса и е приета в театрална академия, само два месеца след това я напуска за да запише първия си музикален албум в столицата Москва.Активната концертна дейност на Елена Ваенга започва когато е на 19 години, а популярността и нараства значително след издаването на албума „Бяла птица“ през 2005 година.

Шест години поред (от 2009 до 2014 г.) получава заслужено наградата „Златен грамофон“ – една от най-престижните музикални награди в Русия. Световната и популярност се увеличава бързо и през 2011 година тя изнася над 150 концерта, гостувайки в САЩ, Германия, Израел. В същата година попада и в списъка на най-успешните звезди от руския шоубизнес, заемайки девета позиция в изданието Forbes с годишен приход от над 6 милиона долара.
На 10 август 2012 година Елена Ваенга става майка за първи път. Нейният син е кръстен Иван, а скоро след това певицата подновява активната си концертна дейност.Билети за събитието, което ще се проведе на 7 юни в зала 1 на НДК са в продажба и можете да закупите в мрежата на Eventim.bgМожете да се присъедините към събитието – тук- http://www.eventim.bg/bg/bileti/elena-baenga-sofia-national-palace-of-culture-hall-1-425402/event.html