Пушков: Филмът на BBC за сваления край Донецк Boeing е близо до истината

Документалният филм на BBC за катастрофата на Boeing -777 на Malaysia Airlines, който се разби на 17 юли 2014 г. в Донецка област в Източна Украйна, може и да разкрие истината за това, което се е случило, счита председателят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков, предаде ТАСС.

„Имаше филм на Морейра за Майдана – „Маските са свалени“. Сега ще бъде излъчен и филм на BBC, който може да разкрие истината за сваления Boeing. Фалшивите маски започват да падат“, пише политикът в Twitter.

По-рано стана известно, че британската телевизия BBC ще излъчи филма „Секретни документи: Кой свали MH17?“ (Conspiracy Files: Who Shot Down MH17?). Той ще бъде излъчен на 3 май по втори канал на телевизията в 21:00 ч. местно време (23:00 ч. българско).

Британският вестник The Daily Mail разкри, че документалният филм ще представи версия за катастрофата, която се различава от официалната. В предаването се твърди например, че самолетът е свален не с ракета от ЗРК „Бук“, а от реактивен снаряд, изстрелян от украински военен самолет.