Пушков: Докато Порошенко говори за цивилизования свят, Киев „цивилизовано“ бомбардира Донбас

Докато украинският президент Петро Порошенко се изказва за единството на всички цивилизовани страни в света в Париж, Киев „цивилизовано“ бомбардира Донбас. Това заяви ръководителят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков, цитиран от РИА Новости.

В неделя в Париж се проведе републикански марш в памет на жертвите на терористичните актове във френската столица през миналата  седмица. Освен френското ръководство, в демонстрацията участваха около 50 делегации от други държави, в това число и украинският лидер.

На страницата си в Twitter Порошенко написа в неделя: „Маршът на Единството днес обедини във Франция всички цивилизовани страни в света. Украйна, като никой друг, разбира болката на Франция“.

„Порошенко: „В Париж“ се обединиха всички цивилизовани страни в света“ Цял ден Украйна „цивилизовано“ бомбардира Донбас: жертвите са 5, две от които са деца“, написа Пушков на своята страница в социалната мрежа.

По-рано от министерството на отбраната на Донецка народна република съобщиха, че от началото на деня в неделя украинските военни над 30 пъти са обстреляли позициите на опълченците и околностите на Донецк.