Пушилин: Донбас в състава на Украйна – това е нереално

Говорителят на парламента на ДНР Денис Пушилин по време на преговорите в Минск нарече нереално връщането на Донбас в състава на Украйна заради геноцида, предаде РИА Новости.

„Единно политическо пространство сега едва ли е възможно. Понякога нашата ситуация някои коментатори сравняват с Русия и Чечня. Всъщност общото е много малко. В Чечня Русия бе принудена да се бори срещу терористи, а ние терористи нямаме, у нас се борят срещу мирното население“, каза Пушилин.

„У нас има геноцид, да забравим това и да се върнем в състава на Украйна в качеството на някаква автономия, в момента изглежда нереално“, добави Пушилин.

По повод преговорите в Минск говорителят на ДНР заяви:

„Няма никакви новини, няма никакъв отговор. Днешното ръководство на Киев се намира под влиянието на САЩ, които са заинтересовани в продължаването на войната. Така че по повод възобновяването на преговорите – прогнозата е неблагоприятна“.

Припомняме, че на 31 януари, събота, в Минск се проведоха поредните преговори на контактната група по Украйна. Участниците в преговорите обаче, не успяха да постигнат споразумение.