Путин ще обсъди с правителството реализацията на положенията от посланието към Федералното събрание

В сряда руският президент Владимир Путин ще обсъди с членовете на правителството реализацията на посланието си към Федералното събрание. Както съобщи пресслужбата в Кремъл, това ще се превърне в една от темите на традиционното съвещание на държавния глава с членовете на правителството, предаде ТАСС.

„Планира се също така да бъдат обсъдени редица актуални проблеми“, добавиха от пресслужбата.

На 3 декември, буквално няколко часа след посланието на президента, руското правителство започна обсъждането на прозвучалите в него предложения. Премиерът Дмитрий Медведев заяви, че разчита на това, че всички ведомства ще преминат към изпълнение на положенията от посланието, без да дочакат формалните писмени нареждания.

„Убеден съм, че всеки член на правителството, вицепремиерът, министърът и ръководителите на другите федерални органи на изпълнителната власт са чули в своите направления (в посланието), върху какво трябва да бъдат концентрирани усилията, и ще започнат работа още веднага, още преди да бъде оформено конкретното писмено нареждане от президента след посланието“, заяви Медведев.

Няколко дни по-късно, на 7 декември, руският премиер проведе отделно съвещание в развитие на представената от Путин идея за създаване на единен фискален канал в страната.

В дискусията участваха не само членове на правителството, но и в частност, председателят на Сметната палата Татяна Голикова.

Тогава Медведев предложи да бъдат обсъдени всички плюсове и минуси на различните предложения и да бъде изработена окончателна позиция, която да бъде представена пред президента.