Путин удря по САЩ и ЕС с техните камъни

Президентът на Русия Владимир Путин поиска от правителството на Руска Федерация да поддържа сътрудничество с украинските си колеги и да не се влияе от политическата ситуация относно въпросите за икономическо сътрудничество, съобщи ИТАР-ТАСС.

„Необходимо е сътрудничество с всички наши традиционни партньори, което ще подсигури нашите интереси“, подчерта държавният глава.

„Ние виждаме известно политическо напрежение, но то не трябва да влияе на нашето икономическо сътрудничество“, подчерта Путин.

А докато дрънчаха оръжия и някои се стягаха за Трета световна война, недолюбваният руски президент Владимир Путин реализира истински финансов удар. За последните 36 часа Русия спечели повече от 14 милиарда долара.

Затова макар и неофициално някои руски и европейски медии открехват завесата. Оказва се, че през през последните 36 часа Путин и екипът му са разиграли неочаквана финансова операция. Тактическото указание е било „Сбербанк“ да изкупува американските пари, тоест акции с намаление до 30% отстъпка. Последиците от него се оказват феноменални за руската хазна. Така Кремъл надскочи всички спекуланти, които се навъртаха за лесна плячка като ги наказа жестоко. От цялата финансова паника Русия спечели повече от 14 млрд. долара.

Не случайно още във вторник сутринта представители на Лондонското сити предупредиха правителството на Камерън да не се занимава с каквито и да било ограничения към Русия, защото загубите може да се окажат непредвидими. Осем часа по-късно във вторник на 4 март, когато приключи пресконференцията на Путин в Огарьово всички проумяха финансовия удар на Москва и че става дума за обмислен и дълбоко проектиран процес на предвидимостта.