Путин: Трагедията на Първата световна война напомня към какво водят прекалените амбиции

Трагедията на Първата световна война напомня до какво водят агресията, егоизма, прекалените амбиции и нежеланието да се изслушва мнението на останалите. Това заяви руският държавен глава в петък по време на церемонията по откриването в Москва на паметника на героите от Първата световна война.

Паметникът  бе открит на Поклонная гора в Москва. Церемонията е едно от ключовите мероприятия, посветени на 100-годишнината от началото на Първата световна война, съобщиха по-рано от пресслужбата на Кремъл.

Според Путин, трагедията на войната напомня „до какво водят агресията и егоизма, прекомерните амбиции на ръководителите на държавите и политическия елит, взимащи връх над здравия разум, и вместо да се стремят да запазят най-благополучния континент в света – Европа, те го подлагат на опасност“. „Добре би било да помним това и днес“, призова руският президент.

„Трябва да се научим да гледаме една крачка напред. Човечеството отдавна трябваше да разбере и да приеме една проста, но много важна истина: насилието поражда насилие. А пътят към мира се постига чрез добра воля и диалог“, заяви още Путин.