Путин ще си даде кратка почивка

Руският президент Владимир Путин реши да си даде кратка почивка от натоварения си график и да се отдаде на едно от любимите си хобита – риболова. В рамките на работната си визита до Далечния Изток, държавният глава ще си открадне няколко часа, за да полови риба в южната част на Сибир. Това разкри говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

След това президентът ще се отправи в Амурска област, където за четвъртък са планирани редица мероприятия, а после ще посети Бурятия, допълва агенцията. По-рано Песков опроверга появилата се в пресата информация, че президентът е в кратък отпуск и си почива в руската република Хакасия. В понеделник агенцията 19rus.info съобщи, че самолетът на Путин бил забелязан на летището в Абакан /столицата на Хакасия/. Сайтът твърдеше, че държавният глава е пристигнал в републиката на почивка.

Междувременно Утро.ру припомня думите на Путин по време на пряката му линия с народа през юни т.г., когато руският президент разказа, че най-големият улов през живота му е била 20-килограмова щука. Държавният глава хванал голямата риба през юли 2013 г. в езерото Токпак-Хол в Тува. Путин с усмивка изрази съмнение дали пък някой не е окачил на кантара допълнителна тежест, за да му угоди. През есента на 2014 г. на 7 октомври президентът отбеляза рождения си ден в сибирската тайга. „Онзи ден ми беше ден за ходене – преминах почти 9 километра из планините. И досега всичко ме боли“, сподели по-късно държавният глава. Путин беше в сибирската тайга на и на 2 март т.г., където се отби след работна визита в Красноярск. Тогава на молба на журналисти да разкаже в какви условия отмаря първото лице на Русия Песков посочи: „условията са походни“. А през август 2011 г. Путин в качеството си на премиер, а Дмитрий Медведев – на президент, заедно ловиха риба в долната част на река Волга и се гмуркаха с акваланги.  Журналистите дори снимаха Путин с костур в ръката, а Медведев с щука.
Пресата припомня, че за последен път президентът си е вземал пълноценен отпуск през есента на 2014 г.

Източник: Мила КУДРИНА, Монитор