Путин: Русия ще предостави средства и жилища за украински специалисти

Паметник на жертвите на холокоста. Височина на фигурите - 1,8 м. Йерусалим, Израел, 2005 г. На фотографията: президентите на Русия и Израел Владимир Путин и Моше Кацав, Зураб Церетели по време на откриването

Висококвалифицираните украински специалисти от сферата на военно-промишления комплекс, стига да имат желание, ще да бъдат приети достойно в Русия и ще могат да разчитат на подкрепа по време на устройването им в страната, заяви президентът на Руската федерация Владимир Путин в интервю за „Интерфакс”.

Той обеща, че всички желаещи да напуснат родината си ще получат „безплатно жилище” и „достойно възнаграждение”, призовавайки за възобновяване на някогашните връзки между Москва и Киев в сферата на отбраната.

Путин съобщи още, че не само отделни експерти, но и целите им семейства вече са се преселили и призова още украинци да последват примера им.

„Украйна има много добри специалисти с висок потенциал, които са добре дошли у нас. Ето защо ще се радваме, ако ги видим да работят в нашите предприятия”, каза още Путин.