Путин: радикалите не трябва да проникват във властта на Крим

Руският президент Владимир Путин призова ФСБ да не допуска проникването във властта на Крим на радикали и лица с криминално минало. Също така, президентът на Русия нареди ФСБ да работи усилено върху развитието на инфраструктурата на граничните пунктове в Арктика и в южното направление, съобщи ИТАР-ТАСС.
«Специално внимание трябва да се отдели на формирането на териториалните подразделения на ФСБ в Крим и Севастопол. В това число пред тях ще стои задачата да не допускат проникването във властта на радикали и лица с криминално минало, както и  представители на различни радикални и екстремистки организации, изобщо на всички онези, които ще се опитат да попречат на нормалното развитие на Крим и Севастопол», заяви Владимир Путин на заседанието на управителния съвет на Федералната служба за сигурност (ФСБ).

Във връзка с развитието на инфраструктурата на граничните пунктове, Путин поясни, че относно  предстоящото извеждане на международните сили от Афганистан, съществуват сериозни рискове от дестабилизиране за целия Централен азиатски регион за руските съюзници и партньори. «Русия трябва да бъде готова да окаже необходимата помощ в охраняването на границите», заяви още руският държавен глава.