Путин предложи да се активизира обменът на информация за дейността на терористите

Руският президент Владимир Путин предложи да се активизира обменът на информация между Русия, Иран и Азербайджан за дейността на терористичните организации. Това руският лидер заяви на срещата на върха на президентите на трите страни, която се проведе в понеделник в Баку, предаде ТАСС.

„Считаме за целесъобразно да активизираме обмена на информация за дейността на терористичните международни организации. Това е необходимо за по-ефективното пресичане на транзита през територията на нашите страни на терористи, оръжие и наркотици“, каза Путин.

Сред предизвикателствата, с които се сблъскват страните руският президент посочи още и глобалната криза, запазващото се напрежение на външнополитическата арена, включително и на границите на Русия, Иран и Азербайджан.

„Стремежът заедно да търсим път за разрешаването на тези проблеми обуславя необходимостта от изграждане на по-тясно сътрудничество“, посочи той.

„Убеден съм, че сътрудничеството между съседите – Русия, Азербайджан и Иран – и в бъдеще ще носи прагматичен и взаимно изгоден характер и ще отговаря на коренните интереси на народите на страните ни“, обобщи руският държавен глава.