Путин поръча на правителството да изработи ответни мерки срещу западните санкции

Руският президент Владимир Путин поръча на правителството да изработи ответни мерки срещу западните санкции. Днес изпратих такова поръчение, заяви Путин по време на срещата си с губернатора на Воронежка област Алексей Гордеев, съобщи РИА Новости.

Президентът подчерта, че отговорът на западните санкции трябва да бъде внимателен, тъй като трябва да се подкрепят местните производители, но да не се навреди на потребителите.

Путин очаква кабинетът бързо да изпълни задачата си. В същото време той е категоричен, че политическите средства за натиск по икономиката не са приемливи, тъй като противоречат на всички норми и правила.

В тази връзка правителството вече е предлагало редица ответни мерки на санкциите срещу отделни страни.

Трябва да помислим за това с цел защита на родните производители, коментира още Путин. „Мисля, че в съвременните усливия с цел да се осигурят интересите на родните производители, ние можем да помислим върху това“, заяви руският държавен глава.

По думите му, производителите в различните държави трябва да се намират в равностойна конкурентна среда, което отговаря както на интересите на националната сигурност, така и на правилата на Световната търговска организация.