Путин помоли Елтън Джон да не се засяга от шегата на комиците

Руският президент Владимир Путин е разговарял по телефона с британския певец Елтън Джон: помолил го да не се обижда от шегата на комиците, които по-рано му се обадиха от името на руския президент и му предложи да се срещнат лично, съобщи прессекретарят на президента Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

Припомняме, че по-рано руските комици Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, известни в интернет като Вован и Лексус, си направиха шега със сър Елтън Джон като му се обадиха от името на руския президент. Веднага след това британският певец писа в Instagram, че е разговарял с Путин.

„Благодаря на президента Владимир Путин за това, че се свърза с мен днес и поговорихме по телефона. Чакам среща лице в лице, за да обсъдим въпросите за равенството на представителите на ЛГБТ“, написа певецът в социалната мрежа.

Тогава Дмитрий Песков опроверга информацията за проведен разговор, но отбеляза, че това не е невъзможно да се случи и че Путин е готов да поговори с певеца.

И този път разговорът е факт.

„Путин заяви, че знае че разбира колко популярен е Елтън Джон, така че ако техните графици разрешават, той е готов да се срещне с него в бъдеще и да обсъди всички въпроси, за които музикантът е загрижен“, заяви говорителят на руския президент.