Путин поздрави жените за 8 март със стихове на Балмонт (видео)

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави жените послучай 8 март със стихове на поета Константин Балмонт, предаде РИА „Новости“

Държавният глава отправи към всички жени в Русия традиционното си поздравление послучай Международния дена на жената, като изтъкна нежността, грижата и душевните качества на рускините.

„Вие изпълвате този свят с вашата красота и жизнена енергия, сгрявате го с нежност и душевна щедрост, създавате атмосфера на уют, радост и хармония. За вашите грижи за деца и внуци, за семейството, няма почивни дни. Дори днес, на вашия ден, вие отново сте посветени на работа и грижи, не знаете отдих, с всичко се справяте. И ние често се питаме: как така успявате? Но най-важното е, че ви обичаме и ценим“, каза Путин.

Президентът подчерта, че неслучайно мъжете от векове посвещават на жените музика и стихове и цитира по този повод стиховете на един от поетите на Сребърния век – Константин Балмонт, посветени на жената:

„Жената е с нас, когато се раждаме

Жената е с нас в последния час

Жената е знаме, когато се сражаваме

Жената е радост, открила се пред нас“

(„Женщина – с нами, когда мы рождаемся,

Женщина – с нами в последний наш час.

Женщина – знамя, когда мы сражаемся,

Женщина – радость раскрывшихся глаз“)

„В жената ние търсим и намираме всичко: и вдъхновение, и утеха. Жената е източник на собствения ни живот и на неговото продължение чрез децата. Но и жените се нуждаят от нашата мъжка подкрепа. Трябва винаги да помним това. Не само днес. И да правим всичко, за да се чувстват нашите любими обградени с внимание и грижа и да се усмихват по-често“, каза руският президент в своето поздравление, пожелавайки на жените здраве, успехи, радост и щастие.

Източник: Руски дневник