Путин отбеляза важната роля на депутатите в сътрудничеството със страните от Евразия

Руският президент Владимир Путин поздрави участниците в първото съвещание на председателите на парламентите в Евразия, което се провежда в Москва, предаде ТАСС.

„Постигането на пряк многостранен диалог между ръководителите на законодателните органи на държавите в Евразия – най-големият континент на планетата, на което живее три четвърти от човечеството – е изключително важно и своевременно начинание“, отбеляза руският президент в телеграма, публикувана на сайта на Кремъл.

Путин подчерта, че законодателната дейност в голяма степен определя направленията и динамиката на търговско-икономическите връзки, създава условия за реализирането на международни инфраструктурни проекти и хуманитарен обмен, позволява усъвършенстването на правната основа на борбата с тероризма, трансграничната престъпност, наркотрафика и другите опасности за общата сигурност.

„Разчитам на това, че вашият представителен форум ще се утвърди в качеството на ефективен механизъм за междупарламентарно сътрудничество, а разработените от вас предложения и инициативи ще послужат за бъдещото укрепване на доверието и взаимното разбирателство между страните и народите на Евразийския континент“, заяви още Путин.

В работата на първото съвещание на представителите на парламентите в Евразия ще участват законодатели от 19 страни.