Путин: Правителството не може да си позволи дълги празници

Икономическите трудности на Русия не са причинени само от външни фактори, но също така и от вътрешни проблеми и грешки на правителството. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, по време на среща с членове на правителството.

„Трудностите, с които се сблъскваме, не само външни, те не са причинени само от санкциите или ограниченията, свързани с обективната международна конюнктура. Те са причинени също и от грешките, които сме направили през годините“, заяви президентът.

Путин каза, че всичко това е историческо наследство. Той допълни, че правителството трябва да опита да промени структурата на националната икономика и да я направи по-иновативна. „Много е направено в тази посока, но последните събития показват, че това не е достатъчно“, посочи Владимир Путин.

Президентът благодари на правителството за работата му в настоящия не лек период, оценявайки работата на кабинета като „доста задоволителна“.

„Бих искал да благодаря за работата на екипа през годината – вашия и на всички членове на вашите екипи, заместници и свързаните с министерствата и ведомствата служители“, заяви той на министрите.

По време на срещата президентът каза, че членовете на правителството няма да имат дълги новогодишни празници. „Ние не можем да си позволим дълги почивки за правителството и неговите структури тази година“, посочил той. Президентът пожела Честита нова година на колегите си и им благодари за съвместната работа.

От своя страна руският министър-председател Дмитрий Медведев обяви, че Евразийският икономически съюз ще бъде от полза на руската икономика./news.bg