Путин: НАТО си търси външен враг, за да оправдае своето съществуване

Президентът на Русия Владимир Путин заяви по време на интервю с американския режисьор Оливър Стоун, че НАТО се занимава „с постоянно търсене на външен враг“, за да оправдае съществуването си, предаде РИА Новости, цитирано от ИА Фокус.
„Вече няма Източен блок, няма и Съветски съюз. Защо тогава НАТО съществува? Струва ми се, че, за да оправдае своето съществуване, НАТО се нуждае от външен враг. Има постоянно търсене на външен враг или каквито и да е провокации, за да се нарече някой противник“, заяви Владимир Путин по време на интервюто.

Също Путин заяви по време на интервю с американския кинорежисьор, че открит и мащабен въоръжен конфликт между Русия и САЩ няма да остави жив никого.
„Смятам, че никой няма да преживее такъв конфликт“, заяви руският президент, отговаряйки на въпрос дали САЩ ще спечелят, ако противостоенето между Москва и Вашингтон премине през „гореща“ фаза. Освен това Стоун се поинтересува дали избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ ще даде надежда за изменяне към по-добро на руско-американските отношения. „Надежда винаги има“, посочи Путин.

Документалният филм „Интервюто на Путин“ ще бъде излъчено в периода между 12 и 15 юни в ефир в американските медии.