Путин, Назарбаев, Лукашенко обсъдили руските санкции

Президентът на Русия Владимир Путин проведе телефонен разговор с президентите на Беларус и Казахстан – Александър Лукашенко и Нурсултан Назарбаев, съобщи РИА Новости, позовавайки се на съобщението от пресцентъра на Кремъл.

«Бяха обсъдени няколко въпроса относно сътрудничеството на формиращият се Евразийски икономически съюз, включително координацията на действията за недопускане на незаконни доставки в Русия чрез Казахстан и Беларус на стоки от редица забранени страни, в съответствие с наскоро въведените санкции от страна на Руската Федерация в отговор на санкции срещу РФ», информираха от Кремъл.

«Също така се обмениха мнения за форматите на възможни международни усилия за съдействие на скорошното мирно урегулиране на вътрешнополитическата криза в Украйна. Лидерите изразили сериозна загриженост във връзка с тежките хуманитарни последствия от така наречената «антитерористична операция» в Югоизточна Украйна, която провеждат киевските власти. Владимир Путин информира за изпратеното предложение за сътрудничество от Москва на Международния комитет на Червения Кръст и украинската страна за руската хуманитарна мисия», гласи още съобщението на ведомството.