Путин и Обама най-вероятно ще говорят съвсем скоро

В Кремъл разчитат, че президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама ще могат да си поговорят по време на срещата на върха на Г-20 в Китай на 4 и 5 септември, каза говорителят на Путин Дмитрий Песков. По-рано в понеделник заместник-помощникът на президента на САЩ по сигурността Бен Родс заяви, че Барак Обама разчита на среща с президента на Русия, за да обсъдят различни въпроси. „Ние също се надяваме (на такава възможност)“, каза в отговор Песков, предаде БГНЕС.
Последната среща на Путин и Обама се състоя в края на ноември миналата година в кулоарите на Международната конференция по въпросите на измененията на климата в Париж. Преди това те използваха възможностите и на друга международна среща – тази на Г-20 на 15 и 16 ноември 2015 година в Турция.
Освен в Китай, среща между Путин и Обама е възможна и на 18 и 19 ноември на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, в която лидерите на РФ и САЩ участват традиционно. По това време вече в САЩ ще са минали президентските избори, а през ноември следващата година Обама, който няма право да бъде избран трети мандат, ще освободи Белия дом за своя приемник.
Източник:Actualno.com