Путин изрази съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на А321: И със сърцата, и с душите си сме заедно с вас

Руският президент Владимир Путин отново изрази съболезнованията си на роднините и близките на загиналите в самолетната катастрофа в Египет в събота, предаде ТАСС.

„Искам още веднъж да изразя съболезнованията си на близките и роднините на загиналите“, каза той на среща с транспортния министър Максим Соколов, оглавяващ правителствената комисия по разследване на причините за катастрофата. „Това е огромна трагедия“, каза Путин. „Ние и със сърцата, и с душите си сме заедно с вас“, добави руският президент. „В такива трагедии, в такива часове, безусловно е изключително важно да усещаме рамото на близките, съчувствието на цялата страна по повод на тази ужасна катастрофа“, каза още той.

Президентът благодари специално на жителите на Санкт Петербург, чиито жители са били голяма част от загиналите в катастрофата, за съболезнованията и съчувствието, което са проявили към близките на жертвите.

Путин поиска от отговорните лица да решат въпроса с изплащането на компенсациите на семействата на загиналите в катастрофата колкото се може по-скоро. „Социалните въпроси трябва да бъдат решени колкото се може по-бързо“, заяви той на среща с министъра на транспорта Максим Соколов. „Максимално внимание трябва да бъде отделено на семействата на загиналите“, каза руският президент.

Путин поиска провеждането на работа по разследването на причините за катастрофата.

„Без всякакво съмнение, трябва да бъде направено всичко за създаването на обективна картина на случилото се, за да знаем какво де е случило и да реагираме по съответния начин“, подчерта той.

„Тази работа трябва да продължи дотогава, докато не бъдем напълно сигурни в това, че този етап е завършен“, каза руският президент след като изслуша доклада на министъра за издирвателните дейности на мястото на катастрофата. „Не следва те да се прекратяват по-рано поради формални обстоятелства“, подчерта Путин.