Путин: Журналистиката трябва да бъде обективна и да не се подлага на репресии

Журналистиката трябва да бъде обективна и да не се подлага на никакви репресивни действия. Това заяви руският президент Владимир Путин на медийния форум „Новата епоха в журналистиката: сбогуване с мейнстрийма“, организирана от МИА „Россия сегодня“, предаде РИА Новости.

„Не може да има ситуации, когато на властите някаква информация им харесва и тогава те я защитават и говорят за свобода на пресата, а когато не им харесва – тутакси да наричат тази информация нечия пропаганда, обслужваща политически кръгове или интереси на конкретни държави“, отбеляза Путин.

По думите му, „информацията трябва да бъде обективна от всички гледни точки и да не се подлага на никакви репресивни действия с цел коригирането й“.

„В съвременния свят, когато информационните технологии се развиват толкова бурно, най-важни си остават информационната добросъвестност и истината, както и обективното поднасяне на информацията“, подчерта Путин.

Според него представителите на властта във всички страни по света трябва да осигурят свобода на разпространяването на информацията.