Путин е доволен от качеството на отношенията с Унгария

Руският президент Владимир Путин е доволен от качеството на отношенията с Унгария, макар да признава спад в търговско-икономическите връзки, предаде ТАСС.

„Удовлетворени сме, независимо от известните проблеми и спада в търговския оборот. Удовлетворени сме от характера на отношенията ни“, заяви руският президент на среща с унгарския премиер Виктор Орбан.

Путин нарече Унгария „отдавнашен и надежден партньор“. „Ние много разчитаме на това, плановете, за които говорихме преди година по време на посещението ми в Унгария, да се осъществят“ отбеляза руският лидер.

На свой ред унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че страната му е заинтересована от нормализирането на отношенията между Русия и Европа.

„Всички ние сме заинтересовани от това отношенията между Русия и Европа да се нормализират, това отговаря и на интересите на Унгария“, заяви той на срещата с руския президент.

Орбан подчерта още, че Будапеща „ще продължава и в бъдеще да се стреми към това отношенията между руския и унгарския народ да бъдат най-приятелски“.