Путин: В Украйна се вихри терор срещу мирни граждани

Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани и това за пореден път подчертава необходимостта да бъде запазена историята за Втората световна война от опитите да бъде пренаписана.
Това заяви руският държавен глава Владимир Путин пред водещи китайски медии.

Путин напомни, че преди четири години Русия и Китай приеха съвместно заявление във връзка с 65-годишнината от края на Втората световна война. „Ние сме единодушни относно това, че ревизирането на нейните резултати са недопустими”, подчерта Путин.

„Последствията ще бъдат крайно опасни, свидетелство за това са трагичните събития в Украйна, развихрянето на неонацистките сили, което отприщи истински терор срещу невинни хора”, поясни руският президент.

„Разбира се, и занапред ще се противопоставяме на опитите за преписване на историята, за героизиране на фашистите и техните помагачи, за очерняне на паметта и светлото име на героите-освободители”, заяви още Путин.

„Ние все още често се срещаме с опитите да де се преразгледа, да се изопачи историята”, подчерта руският държавен глава.

Путин изрази благодарност на Китай „за това, че тачат паметта на хиляди наши сънародници, които са жертвали живота си за освобождението на североизточен Китай от нашественици”.