Путин: В Крим съществува опасност от дестабилизация от страна на външни сили

В Крим се запазва заплахата за дестабилизиране на ситуацията от страна на външни сили, за осъществяването на диверсия и други подривни дейности се готвят кадрите, и тези рискове трябва да бъдат взети предвид, заяви руският президент Владимир Путин.

„Очевидно е, че продължава заплахата от страна на външни сили по един или друг начин да се дестабилизира ситуацията на полуострова – може би, да се разиграе националистическата карта, или, възползвайки се от едни или други грешки, пропуски, неефективни действия на властите, да се насочи справедливата загриженост на гражданите в деструктивен план“, каза президентът на съвещание по гарантирането на сигурността в Крим.

„В някои столици откровено говорят по този повод, говорят и за необходимостта от провеждането на подривна дейност, формират се съответните структури, вербуват се и се подготвят кадри за осъществяването на диверсия, актове за саботаж за провеждане на радикална пропаганда“, добави той.

Федералните и местните власти трябва да реагират оперативно на опитите на външни сили да дестабилизират ситуацията в Крим, заяви руският президент Владимир Путин.

По-рано държавният глава заяви, че в Крим си остава опасността от дестабилизация на ситуацията от страна на външни сили за осъществяването на диверсия и друга подривна работа се готвят кадри. По мнението на Путин, целта на тези действия е очевидна: „Да се дестабилизира ситуацията, да се попречи на нормалния живот на хората, на социално-икономическото развитие на региона“.

„Всички тези рискове трябва да бъдат отчетени и да се реагира по съответния начин – както от федералните, така и от местните органи на властта“, каза президентът. При това той обърна внимание на това, че „тук нищо не трябва да се преувеличава, нищо не бива да се нагнетява, но всичко трябва да се има предвид и по съответния начин да бъдем готови да реагираме бързо“.