ПРОТОКОЛ. Първенци във Втория международен конкурс за детска рисунка НЕКА ВИНАГИ ДА ИМА СЛЪНЦЕ

ПРОТОКОЛ
на редакционно-издателският съвет /рис/ на www.rusofili.eu  за крайното класиране на участниците в оргапизирания на страниците на сайта на национално движение русофили /ндр/ – втори международен конкурс за детска рисунка
„НЕКА ВИНАГИ ДА ИМА СЛЪНЦЕ”

•    Конкурсът бе организиран на страниците на www.rusofili.eu от НДР със съдействието на Синдиката на Българските  Учители /СБУ/ и  бе посветен на:

•    65 – годишнината от ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА – 9 МАЙ 1945 г.,

•    65 – годишнината от създаването на ООН /24.10.1945/,

•    65 – годишнината от създаването на ЮНЕСКО /16.11.1945/,

•    30 – годишнината от обявяването на МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МИРА /30.11.1981/.

•    Конкурсът се проведе от септември 2010 г. до май 2011 г. в шест поредни и един финален кръг

•    В конкурса взеха участие общо 820 деца, в това число – от Република България – 775 деца, от Руската Федерация – 44 деца и от Република Украйна – 1 дете, с общо 1007 рисунки.

•    Рисунките бяха класирани от читателите на www.rusofili.eu, като за публикуваните рисунки бяха подадени общо 5845 гласа от читатели на сайта от 321 населени места на нашата планета в 18 държави и от жури.

Изброените по-горе цифри,  ни дават право да направим извода, че основната цел на конкурса е постигната – благодарение на нашите деца, всички участници в конкурса, всички читатели на www.rusofili.eu неминуемо са научили нещо повече за победата над фашизма, за борбата на хората срещу войната, за опазване на мира на планетата Земя и задачите на ООН и ЮНЕСКО в тази насока.

На базата на получените резултати, РИС утвърждава класиране и награди на участниците в конкурса

(Изтеглете ТУК файл със списък с наградени участници в конкурса)

ЗАБЕЛЕЖКА:

1.В протокола не са включени участниците в конкурса – художници, родители, учители, председатели на СБУ, ръководители и т.н. , за които до 25.08.2011 г. не сме получили регламентираните данни.

2.Наградените в няколко от разделите на протокола, получават само по една, ПО-ВИСОКАТА, от съответните морални и предметни награди

ПРОТОКОЛЪТ Е УТВЪРДЕН ОТ РЕДАКЦИОННО – ИЗДАТЕЛСКИЯТ СЪВЕТ НА  www.rusofili.eu

Списък с наградени участници и първенци.