ПРОТОКОЛ – Заключителен етап на Фестивала „Пусть всегда будет солнце“- жанр Поезия

П Р О Т О К О Л

за определяне на лауреати  и носители на специални награди от заключителния (национален) етап на III Национален фестивал на руската поезия, песен и танц

„Пусть всегда будет солнце”

жанр ПОЕЗИЯ

 

Днес, 10 септември 2016г от 10:00ч. в НЧ „Искра” – Казанлък се проведе

заключителният етап  на   Фестивала, организиран от Национално Движение Русофили, с подкрепата на фонд „Русский мир”, Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители и Националния Дворец на децата.

 

 ЖУРИ В СЪСТАВ:

Костадин Попов – председател

и

Членове:

  1. Филип Филипов
  1. Павлина Марковска

 

определи победителите в Заключителния етап на Фестивала, по ЖАНР ПОЕЗИЯ и ВЪЗРАСТОВА ГРУПА, както следва:

 

А/ предучилищни групи

  1. Класира на първо място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Славея Петкова – ЦДГ „Кокиче” , гр. Плевен и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.
  1. Класира на второ място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА 78 ОДЗ-София и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.
  1. Класира на трето място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Бетина Димитрова – ОДЗ „1 юни”, гр. Габрово и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.

 

Специална награда – ГРАМОТА

на Министерството на образованието и науката и

Националния Дворец на децата

 

Група „Мики Маус” – ДГ 24 „Радост”, гр. Стара Загора;

Александра Кънчева- ОДЗ „Славейче”, гр. Враца;

Виктория Петкова – ЦДГ „Радост 2”, гр. Рус;

Група „Пчелица” – ОДЗ „Здравец”, гр. Девин, обл. Смолян.

 

Б/ Ученици I – IV клас

  1. Класира на първо място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Виктория Стефанова- ГПЧЕ, гр. Плевен и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.
  1. Класира на второ място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Група за художествено слово – ОУ „Н. Петрини”, гр. Ямбол и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.
  1. Класира на трето място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Донко Росенов, гр. Берковица и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.

 

Специална награда – ГРАМОТА

на Министерството на образованието и науката и

Националния Дворец на децата

 

Иван Иванов и Габриела Гавраилови-СОУ „Хр. Смирненски”, гр. Брезово, обл. Пловдив

Рая Сърчелиева , с. Паскалево, обл. Добрич

 

 В/ Ученици V – VIII клас

  1. Класира на първо място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Румен Гатев – СОУ „Васил Левски”, гр. Севлиево, обл. Габрово и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.
  1. Класира на второ място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Валентин Димитров – 32 СОУ „Св. Климент Охридски”, гр. София и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.
  1. Класира на трето място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Таня Ангелова, с. Стожер, обл. Добрич и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.

 

 Специална награда – ГРАМОТА

на Министерството на образованието и науката и

Националния Дворец на децата

 

Семира  Текьова и Борислав Халваджиев – ОУ „Стою Шишков”, с. Търън, обл. Смолян

Група за художествено слово – ОУ „Елисавета Багряна”, гр. Сливен;

Цветелина Дочева – Спортно училище „Пиер дьо Кубертен”, гр. Ямбол


Г/  Ученици IXXII клас

  1. Класира на първо място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Дарина Башева – Ученическо общежитие „В. Димитров”, гр. Смолян и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.
  1. Класира на второ място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Михаела Пашамова – СОУ „Вичо Грънчаров”, гр. Горна Оряховица, обл. В. Търново и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.
  1. Класира на трето място и удостоява с ДИПЛОМ НА ЛАУРЕАТА Димитър Николов – ПМГ, гр. Хасково и специална награда – СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир”.

 

Специална награда – ГРАМОТА

на Министерството на образованието и науката и

Националния Дворец на децата

 

Екатерина Генчева – СОУ „Йордан Йовков”, гр. Тервел;

Василина Боровая, гр. Бургас;

Мирослав Тодоров – НУИ „Панаьот Пипков”, гр. Плевен.