Протестиращи замеряха американското посолство в Киев с окървавено месо

Протестиращи в Киев донесоха пред американското посолство в града месо и окървавени долари. Така активистите от „Лява опозиция“ изразиха протеста си срещу американската намеса в делата на Украйна, предаде телевизия „Звезда“.

Пред сградата на посолството протестиращите наредили буркани със знамената на държавите, пострадали от така наречените цветни революции. В тях активистите поставили свински сърца, които в последствие хвърляли върху сградата на американското посолство. Акцията била наречена „Подари сърце на Съединените Щати“.

„Тук виждате страните, в които са се случили финансираните от Америка така наречени Майдани. Хората са повярвали в тази нация, и вижте какво са направили с тях, – заявяват организаторите. – Ние дойдохме тук, за да кажем: Американци, престанете да се бъркате в нашите вътрешни работи. Престанете да убивате хората ни и да спонсорирате войната в Донбас. Спрете да тероризирате родината ни и всички славянски държави“.

Под звуците на американския химн един от участниците в протеста, облечен като американски войник, се облял в свинска кръв и започнал да раздава на посетителите на посолството банкноти, имитиращи долари.

На финала участниците в демонстрацията обещали, че „основното шоу“ ще се разиграе пред Белия дом.