Приятели на Русия отбелязаха Деня на Победата в София

На 9 май, по случай националния празник на Русия – Деня на Победата, извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България, военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската федерация в Република България, служителите на Посолството и на апарата на военния аташе, представители на Национално сдружение Русофили, председателят на Форум “България – Русия” Светлана Шаренкова, ветерани и граждани, положиха венци и цветя пред паметника на Съветската армия в София.

Венци бяха поднесени и от посолствата на Армения, Беларус, Венецуела, Виетнам, Палестина, Китай, Казахстан, Сирия, Пакистан, Куба, Корея и други.

Церемонията по отбелязването на празника започна с химните на Република България и на Руската федерация. Събралите се пред паметника на Съветската армия граждани развяваха знамена на двете страни и държаха снимки на загинали във войните.

Присъстващите почетоха загиналите с минута мълчание.

След официалната церемония се проведе празничен концерт.

По случай Деня на победата цветя и венци бяха поднесени по-късно днес и пред паметника-костница на съветските воини в квартал „Лозенец“.