Прекратяването на огъня в Сирия е било нарушено 5 пъти през последното денонощие

Режимът на прекратяване на огъня в Сирия бе нарушен пет пъти през последното денонощие. По два инцидента са били регистрирани в провинциите Алепо и Латакия и един в Хама, съобщи днес руският център за помиряване на страните в конфликта в изявление, цитирано от ТАСС.

Той уточни, че бунтовници са подложили на два пъти на артилерийски обстрел кюрдските отряди в северния град Алепо.

В северозападната провинция Латакия, от населен пункт под контрола на Свободната сирийска армия (ССА) са били обстрелвани с минохвъргачки и автоматично оръжие две селища.

В провинция Хама е бил обстрелван населеният пункт Джурин.

Броят на групите, приели условията по режима за прекратяване на огъня в Сирия остава непроменен – 43.
Споразумението, договорено с посредничеството на САЩ и Русия и влязло в сила на 27 февруари, не се отнася за терористични организации като „Ислямска държава“ и сирийския клон на Ал Каида Джебхат ан Нусра (Фронт на победата).

Руският център по помирението предупреди, че „Джебат ан Нусра“ може да се готви за настъпление в северозападната част на централната провинция Хама, тъй като съсредоточава там сили.

През последните 24 часа руската страна е доставила 5,5 тона хуманитарна помощ в два населени пункта в друга централна сирийска провинция, Хомс. Жителите на Кафр Нан и Теснин са получили храна и бутилирана вода.