Правителството на Москва подари на София 13-метрова елха за Нова година

Правителството на Москва, заедно с Посолството на Русия , направи новогодишен подарък на българската столица – 13-метрова елха. Както съобщава кореспондентът на ТАСС от мястото на събитието, официалната церемония по запалването на Новогодишните светлини се e състояла в центъра на София – на площада Света Неделя.

Снимка на Посольство России в Болгарии.

„За мен е огромно удоволствие да присъствам на приятната церемония за връчването на този подарък на София – Новогодишна елха от Правителството на Москва. Ние се постарахме зимната красавица да зарадва жителите и гостите на българската столица, да създаде празнично и весело настроение“, – казал Посланикът на Русия Анатолий Макаров.

Дипломатът отбелязал, че 2018 година е успешен етап в развитието на двустранните отношения, белязан от съвместното честване на 140-годишнината от освободителната Руско-турска война 1877-1878 г., срещите на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин Москва.

„Също така, през изминалата година бяха постигнати значителни резултати в бизнес контактите, културата, изкуството и различните области на икономиката. Имаме много нови планове и проекти, които можем да реализираме в полза на Русия и България“, – подчертал Макаров.

„Ние с удоволствие приемаме това прекрасно коледно дърво. Коледа е важен празник за нашите градове, особено след като този празник в София е свързан с освобождението на града през Руско-турската война. Аз съм убеден, че през Новата година, със съвместни усилия, ще постигнем много“, – заявил Заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

В приветствието на Министъра на Правителството на Москва – Сергей Черемин е отбелязано, че през изминалата година София и Москва са се сближили помежду си, а в отношенията между тях са се появили нови идеи, създали са се нови контакти и са се появили нови планове.

DSC00258DSC00249DSC00134DSC00141

Източник:

https://tass.ru/obschestvo/5928715?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop