По време на фестивала „Sofia Mezi“ се изконсумира над 7,5 т печено месо

По време на фестивала на балканската скара „Sofia Mezi“ се изпиха над 20 т бира и се изконсумира над 7,5 т вкусно печено месо, сготвено от български, турски, сръбски, македонски, албански и гръцки майстори. Над 50 хил. души посетиха събитието, което се проведе в Северен парк, квартал „Надежда“ от 17 до 20 септември. Пространството пред сцената и около шатрите бе запълнено с вкусни скари и пивка бира, привличащи любопитни, гладни и жадни за забавления, съобщи duma.bg.

47 танцови, певчески групи и популярни артисти на балканската музика взеха участие в 4-дневната вкусна фиеста, а в игрите се включиха над 400 души. Фестивалът „Sofia Mezi“, организиран от Select Music Media, има амбицията да стане ежегоден и вероятно ще се провежда не само в София, обединявайки четирите съставки на балканския дух – музиката, танците, вкусната храна и студената бира.

В рамките на 4 фестивални дни с водещ рапъра Енчев на територията на реновирания Северен парк имаше концерти на Гъмзата & GBS Гъмзата брас шоу, легендата Бобан Здравкович, гръцката група „Медуза“, хип-хоп дуета Румънеца и Енчев и мн. др. В програмата за най-малките участваха детски изпълнители и състави от квартал „Надежда“, „Връбница“ и Националния дворец на децата. Проведоха се още танцови уъркшопи, турнири по табла и по канадска борба и впечатляващи атракции.