Почина китаристът на „Любэ“ Павел Усанов

Почина бас китаристът на група „Любэ“ Павел Усанов, който беше нападнат на 2 април в покрайнините на Москва , предаде ТАСС.

Агенцията цитира концертния директор на групата Олег Головко. „Да, истина е, Павел почина, заяви Головко. Още няма информация за прощаването с тленните му останки и за погребението му. По всяка вероятност опелото ще се състои в Москва, а погребението – в родината му в гр. Чебоскари в Чувашия „, отбеляза директорът.

„Паша Усанов ни напусна днес. Талантлив музикант, добър човек и наш прекрасен приятел“, гласи статусът, публикуван в официалния профил на групата във Facebook.

„Това е голяма мъка за нас, за семейството и роднините, за феновете и за всеки, който се молеше за неговото оздравяване. Вярвахме и се надявахме, че Паша ще оздравее, но чудото не се случи. Той завинаги ще бъде с нас – в нашите сърца, в нашата памет. Скърбим…“, се посочва още в съобщението в социалната мрежа.

Павел Усанов в нощта на 2 април бе пребит от неизвестни в ресторант в покрайнините на Москва. Музикантът беше хоспитализиран в тежко състояние в реанимационно отделение с открита черепно-мозъчна травма. Полицията арестува с мярка задържане под стража до 3 юни Максим Доброво, заподозрян за нанасянето на побоя над бас китариста.