Поругаха руското знаме на конкурс за красота в Китай

Въпреки че повечето конкурси за красота се провеждат в относително мирна обстановка, конкурсът „World Bikini Model 2014“, който започна на 12 август в Китай, не бе сред тях.

Според условията на състезанието, в един от етапите красавиците трябвало да дефилират със знамето на своята държава. Руската страна в конкурса бе представена от 26 годишният модел и телевизионна водеща Марина Сашина.

Марина Сашина

Няколко минути преди да излезе на сцената, девойката открила руското знаме, с което трябвало да дефилира, залято с жълта боя. Сашина буквално само за няколко минути оставила националния флаг на родината си в гримьорната и като се върнала открила трикольора оцветен в жълто. Интересното е, че в съседство били оставени знамената на САЩ, Германия и Украйна, но те били недокоснати.

Марина Сашина 1

Сашина е възмутена от постъпката. „За мое огромно съжаление, политиката на двойните стандарти на Запада достигна и до модната индустрия, – сподели красавицата. – Беше ми страшно обидно да видя руското знаме осквернено, и най-неприятното беше, че този инцидент се случи на толкова позитивно и далечно от политиката, мероприятие, като конкурс за красота. Сигурна съм, че това е провокация от страна на другите участнички – представителки на страните, които не подкрепят Русия и политиката й. Причина за това може би е било интервюто, в което аз ясно подчертах гледната си точка за текущата политическа ситуация в света. Смятам, че необективната оценка на ситуацията в Украйна и политиката на двойните стандарти са разделили двата братски народа – Русия и Украйна. В отговор на санкциите на Запада срещу нашата страна, руското правителство също предприе мерки. Съвсем скоро ние ще можем да отговорим на въпроса, кой ще пострада повече от всичко това. А дотогава аз гледам напред с надежда, и желая на Русия разцвет и благоденствие. Нашата страна е огромна – 1/6-та от сушата на планетата и с на практика неизчерпаеми природни ресурси! А що се отнася до селското стопанство, предполагам, че сега е най-доброто време, за да се заемем с неговото възстановяване до нивото, в което то е било в периода на разцвета си в годините на СССР. Така че, приетите от Запада санкции са само в наша полза. Те ще позволят на страната ни да реализира своя потенциал и народа ни да се сплоти!“.