Порошенко срещу Тимошенко?

Милиардерът Петър Порошенко, който има намерение да се балотира на президентските избори в Украйна, се надява, че Юлия Тимошенко няма да стане негов политически съперник. Той възлага надежда на това, че след надпреварата в президентските избори на 25 май, Тимошенко няма да се превърне в противник на политическата арена.
Петър Порошенко: „Не изключвам варианта, че в един определен момент с Тимошенко може да се окажем опоненти на изборите за президент на Украйна, но съм убеден, че след това трябва съвместно и по демократичен начин да направим решителни стъпки в споразумението за асоциацията, касаещи реформите, както и твърдата антикорупционна позиция и антиолигархичното направление”.
Порошенко изрази увереност, че бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, ще подкрепи всички тези инициативи. Това заяви украинският бизнесмен в ефира на един от националните телевизионни канали на Украйна, предаде „Интерфакс”.
Напомняме, че кандидатурата на Юлия Тимошенко бе издигната в президентските избори от партия „Батьковщина”. Независимо от факта, че тя беше символ на протестното движение, което доведе до преврат, в последно време рейтингът й значително падна.
По данните на социолозите, по-голямата част от украинците са готови да дадат гласовете си за Шоколадния Крал Порошенко. Освен това, Виталий Кличко, който е имал намерение да участва в изборите, е променил решението си и помолил хората да подкрепят Порошенко.