Порошенко: Никой не изтегля военните от Мариупол, защитата се усилва

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че никой не изтегля военните от Мариупол в южната част на Донецка област, а напротив, усилва се защитата на града, предаде РИА Новости.

През последните дни в медиите се появи информация, че украинските военни уж напускат позициите си в района на Широкино край Мариупол. В щаба на спецоперацията опровергаха информацията за изтеглянето на подразделенията на батальона „Азов“ от позициите край Широкино и на „Айдар“ в посока Луганск, като поясниха, че се извършва планова ротация на посочените батальони.

„Това е нашият форпост и никому няма да го дадем. Ние подсилваме защитата на Мариупол с най-добрите части и подразделения на ВСУ, елитни подразделения и морската пехота. Цяла бригада, погледнете, що за герои, и после излизайте и всявайте паника“, каза Порошенко в понеделник на мероприятията в министерството на отбраната.

„Специално съобщение да жителите на Мариупол: президентът е с вас, въоръжените сили са с вас, най-добрите представители, в това число десант, морска пехота, сега и артилерията е концентрирана именно там. Никаква буферна зона към Мариупол не се отнася, всяко от подразделенията си остава на мястото“, увери президентът.